top of page
17907466273863156.jpg

E S S I   A N T I L A

KOULURATSASTAJA, YRITTÄJÄ

MMM, AGRONOMI 

HEVOSENVALMENTAJAN AMMATTITUTKINTO (HEVOSHIERONTA)

 

Essi on työskennellyt ja valmentautunut ammattitalleilla Saksassa, Hollannissa, Englannissa ja Suomessa. Helsingin Yliopistosta agronomiksi valmistuttuaan hän opiskeli Ypäjällä Hevosenvalmentajaksi erikoistuen hevoshierontaan. Kiinnostus hevosen oppimisteoriaa ja käyttäytymistiedettä kohtaan johdatti hänet opiskelemaan aihetta kansainvälisesti arvostetun Dr. Andrew McLeanin kurssille. Omaa tallia hän on pitänyt yli 20 vuoden ajan ja valmentanut lukuisia ratsukoita. 

 

Yhdessä hevosensa Jaybee Apprenticen kanssa hänet valittiin mukaan Top Dressage Finlandiin. He ehtivät nousta kilpailuissa Intermediate -tasolle, kun suureksi suruksi yhteinen taival katkesi liian nopeasti Apprenticen nukuttua pois terveydellisistä syistä. Menetyksen jälkeen kääntyi uusi sivu Essin hevoselämässä. Syntyi idea hankkia ja kasvattaa lauma varsoja, jotka saisivat elää hevosenelämää hänen kotitallillaan. Taustalla oli halu pyrkiä vaikuttamaan positiivisesti hevosten hyvinvointiin ja koulutukseen aivan alusta saakka. Pikkuhiljaa Essi alkoi yhdessä perheensä kanssa rakentaa Kunni Equestrian nimistä ratsastuskeskusta kotitilalleen. Visioihin oli piirtynyt kuva koko hevosperheen kodista, joka mahdollistaisi niin johdonmukaisen ja monipuolisen harjoittelun kuin turvan rentouttavaan lepoon ja palautumiseen. 

 

Essin tavoitteena on kasvattaa ja kouluttaa yhdessä huipputiiminsä kanssa hevosiaan varsoista kestäviksi ja hyvinvoiviksi ratsuiksi, hevosta yksilöllisesti kuunnellen, mahdollisesti aina GP-tasolle asti. Hän haluaa iloita hevostensa kanssa onnistumisista kouluttamisen polulla, katsella tyytyväisiä hevosia järvenrantalaitumilla, ja tallin oven illalla sulkiessaan tietää, että on tehnyt parhaansa hevosten hyvinvoinnin eteen. Hänelle on tärkeää olla osa sellaista ratsastusurheilua, jossa hevonen nähdään kumppanina ja hevosen hyvinvointi on ykkössijalla. Mikään ei tuota hänelle enempää iloa, kuin tyytyväiset, mielellään kanssaan tanssivat hevoset. 

KUVA. IDA-LOTTE PELTONIEMI

Instagram
@kunni_equestrian

bottom of page